Coming up:

Online Programma

Achter de schermen ben ik druk bezig met het opzetten van een Online Programma. Het idee hiervoor is in de loop van de tijd ontstaan. In mijn eigen leven heb ik kunnen ervaren dat je onder grote druk je Inspiratie & Creativiteit volledig kwijt kunt raken. Zoals zoveel vrouwen liep ik vast. Ik ben dankbaar dat ik een manier heb mogen ontdekken om weer Inspiratie te voelen en nu mijn dromen kan gaan waarmaken. Vanuit het sterke gevoel om anderen te willen laten delen in de Kracht van Creatief Bezig Zijn, ben ik gestart met het opzetten van een Online Cursus.

Om je een idee te geven hier het verhaal van Lisanne:

Lisanne is getrouwd en heeft 3 kinderen. Ze woont in Den Bosch en werkt part-time als beleidsadviseur. Vanaf de buitenkant lijkt alles goed. Ze heeft een lieve man, heeft haar beide ouders nog, leuke baan met fijne collega’s en genoeg vriendinnen.

Lisanne heeft het druk. Ze is een perfectionist met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ze vervult de vele rollen die ze heeft als vrouw,  allemaal met het beste wat ze in zich heeft. Waar er dingen niet lekker lopen, gaat ze op zoek naar oplossingen. Of het nou de opvoeding betreft, het huishouden of gezond eten. Leergierig als ze is leest ze zichzelf in; maakt plannen voor verbetering. Ze start eraan maar het is gewoon TE veel. Uiteindelijk strand de nieuwe aanpak; Lisanne verliest een beetje de moed en laat het maar weer varen. Ondertussen zit haar hoofd vol. En er lijkt geen uitweg te zijn. Ze kijkt op naar haar vriendinnen en andere vrouwen; waarbij alles op rolletjes lijkt te lopen. ‘Zij kunnen het allemaal WEL. Waarom lukt het mij dan niet?’

Vroeger was ze creatief en kon ze ook gewoon es plezier maken. Ze maakte van alles. Of het nou tekenen, knutselen, naaien of koken was. Ze had tijd om haar ideeën uit te voeren. Ze hield van buiten zijn, in de tuin werken. Maar tegenwoordig wordt al haar tijd opgeslokt door haar verantwoordelijkheden als moeder en de activiteiten van het gezin. Haar ideeën heeft ze nog maar komt er niet aan toe om het uitvoeren. Als ze eens begint dan komt het door haar perfectionisme ook vaak niet af. Het enige creatieve wat ze nu doet; is zichzelf vergapen aan de ideeën op Pinterest en Welke.nl. Eerst voelt ze zich goed, enthousiast over dit creatieve platform. Maar meestal verliest ze zichzelf in alle ideeën en eindigt het in een soort moedeloosheid. Overvallen door het gevoel dat ze het toch niet kan en er al helemaal geen tijd voor heeft klikt ze de pagina’s maar weer dicht. En weer is er ongemerkt veel kostbare tijd verloren gegaan. Tijd die ze had moeten besteden aan haar huishouden; of die ze HAD kunnen gebruiken om zelf eens creatief aan de slag te gaan.

Haar angst is dat het altijd zo zal blijven. Dat wat ze ook probeert, ze vastzit in deze vicieuze cirkel. Ze heeft het gevoel dat ze er alleen voor staat. Ze is MOE, moe van al het streven. Moe van alle stress en ruzies thuis. Ze heeft inmiddels een kort lontje en voelt zich schuldig. Schuldig dat ze niet de moeder en vrouw kan zijn die ze graag wil. Ze IS gelukkig maar toch voelt haar dagelijkse leven als een zware last. Diep van binnen voelt ze dat het zo niet door kan gaan. Ze is bang om tegen een burn-out aan te lopen. ‘Ik hou vol maar wanneer ga ik over de rand?’…Ze is van nature een positief persoon; maar ze weet het nu gewoon even niet meer.

Ze heeft zoveel mogelijkheden en capaciteiten. Ze droomt van meer tijd voor zichzelf. Tijd waarin ze met haar handen bezig kan zijn; dingen creëren, maken. Iets tastbaars neerzetten. Ze wil voldoening. Het gevoel hebben dat ze iets bijzonders kan. Dat ZIJ bijzonder IS. Ze wil Lucht…, Ruimte om weer vrijuit te kunnen ademen. Rust in haar hoofd. Tijd om in harmonie en met aandacht samen te zijn met haar gezin. Samen leuke dingen te kunnen doen. Ze wil weer kunnen genieten van haar opgroeiende kinderen.

Op een dag is Lisanne weer op zoek naar oplossingen op internet. En ze komt via Google terecht op een blog en een website die haar meteen aanspreekt. Het voelt als thuiskomen. Ze vindt herkenning in wat er geschreven staat. Wat een openbaring om te merken dat ze niet alleen is. Ze leest en leest. Ze voelt dat dit is waar ze naar op zoek was. Een plek waar alles samenkomt. Het Inspiratie Atelier…Een plek waar vrouwen samenkomen en ervaringen delen. Een plek waar ze ondersteuning vindt. Één centrale plek voor zelfontwikkeling voor wie ze is als vrouw, als moeder, als spiritueel en creatief mens. Hier vind ze overzicht.

Ze ontdekt dat er ook een online training is…

Een training waarbij ze haar Inspiratie en Creativiteit kan ontwikkelen. Maar ze ook geholpen word met het opbouwen van een routine. Om te leren KIEZEN voor tijd voor zichzelf. Een methode waarbij ze leert hoe ze kan stoppen met piekeren, haar hoofd kan ordenen en daardoor meer aandacht kan hebben voor haar omgeving. Ze gaat leren hoe ze mooie dingen kan maken die haar inspireren. Die haar een goed gevoel geven over zichzelf. En die de start zijn van een meer creatief leven waarin ze de tijd maakt EN de energie heeft om haar ideeën uit te voeren. Ze leest en wordt steeds enthousiaster. Ze houdt er niet van om op te vallen. Ze vind het moeilijk om hulp te vragen. Introvert als ze is kiest ze voor deze veilige weg. Ze klikt op de knop …‘Ik doe het’…

Herken jij jezelf in dit verhaal? Of iemand die je kent? Wil jij een methode aanleren waarbij je jezelf kan ONTSPANNEN door te DOEN? Waarbij je je Inspiratie en Creativiteit kan laten groeien? Een training die de start is van een meer Creatief Leven waarin je leert te KIEZEN voor Tijd voor Jezelf?

Houd dan de Facebook pagina en de Website in de gaten…                Wil je automatisch op de hoogte gehouden worden? Stuur me een berichtje of laat hieronder een reactie achter…

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN OVER BIJ-PATRIES?
MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF!KLIK HIER