Nu we door de Corona-Crisis gedwongen worden om de dingen anders te doen, zie je een uitbarsting van creativiteit in de wereld. In manieren voor verbinding, voor leren, werken en voor continuïteit van inkomsten. We zijn het voorbeeld van “There’s always a way!” We moeten CREATIEF DENKEN en wat brengt dat mooie dingen.

Creative thinking is een term die je een aantal jaren geleden nog niet zoveel hoorde. Maar die nu niet meer weg te denken is uit de zakelijke wereld. Dankzij plekken zoals Silicon Valley & bedrijven zoals Google heeft ‘creativiteit’ een flinke opwaardering gekregen.  
Waar het vroeger werd gezien als ‘tijdverspilling’ en iets voor kinderen, krijgt het nu gelukkig de waardering die het verdient. Creative & Visual thinking is een geaccepteerde ‘techniek’ en wordt gezien als een noodzakelijk element om tegenwoordig als bedrijf te kunnen groeien.

Maar niet alleen visueel denken is belangrijk. Ook VISUEEL LEREN kan je heel veel brengen.Door visuele notities te maken en te mindmappen kan je veel gemakkelijker kennis opnemen, begrijpen en onthouden.  Je leert sneller en efficiënter.

Op de afbeelding zie je een mindmap die ik zo’n 8 jaar geleden maakte. 
Deze maakte ik om mijn zoon het ‘mindmappen’ te leren en gebruikte daar het voorbeeld van mezelf & leren. 
Mijn manier van leren is altijd al behoorlijk visueel geweest maar de afgelopen jaren ben ik daarin alleen nog maar verder gegroeid. En heb ik gemerkt hoe veel het me helpt om kennis visueel op te nemen en visueel te verwerken.
En het grappige is; ik blijf me verbazen over de enorme impact die het heeft op allerlei gebieden.

Met een creatief ideeenhoofd dat altijd denkt in heel veel mogelijkheden kan het soms lastig zijn om het overicht te houden. Het maken van een mindmap helpt me om dit te organsieren en te sturen. Bij het nemen van belangrijke beslissingen en het maken van moelijke keuze’s kan er veel door je hoofd gaan. 
Door een mind-map te maken, weet ik precies wat en waarom ik iets wil. En durf ik de keus te maken.

Ik zal hier binnenkort nog meer over delen 
en je laten zien hoe ik mind-mappen inzet om vanuit vertrouwen krachtige keuze’s te kunnen maken.

#VisualThinking #CreativeThinking #Mindmap
#DeKrachtVanBeelden #ZakelijkTekenen 
#PictureYourPotential #BijPatries